Löpning Träning 13 inlägg 8012 visningar

Runacademy online

Helena Eriksson
1975 • Gävle
#1
18 juni 2014 - 10:22
Gilla
Hej.

Jag funderar på att hoppa på runacademys löpcoaching online. Är det någon som har erfarenhet av den och om det funkar bra.
Bodil Ahnoff
1955 • Lycke
#2
18 juni 2014 kl 23:41
Gilla
Varför inte gå med ett lokalt löpargäng och få trevliga springkompisar live?
Tex. Friskis & Svettis uteverksamhet -mycket billigare! http://gavle.friskissvettis.se/träning/träna-ute
Helena Eriksson
1975 • Gävle
#3
19 juni 2014 kl 14:21
Gilla
Har funderat på det, men känner mig lite tudelad till det då jag trivs med att springa ensam.
1982 • Uppsala
#4
19 juni 2014 kl 15:02
Gilla
Nu verkar det ju som du var mest intresserad av att veta huruvida löparcoachen online var bra eller ej. Det vet jag dock inget om. Men om du är intresserad av att springa med andra så tycker jag att du kan kolla in Hemlingby löparklubb. De har flera pass som man bara kan komma på besök på. Jag har testat att springa med dem en gång och det var riktigt trevligt. Men jag kör ändå flest löparpass ensam eller med kompisar.
http://www5.idrottonline.se/HemlingbyLK-Friidrott/
De har även en sida på facebook.
Flavio Donatello
1957 • Sundbyberg
#5
20 augusti 2014 kl 12:01
Gilla
Hej Helena!

Jag gick med Runacademy online i våras och kan bara starkt rekommendera dem. Jag betalar 79:-/månad och tycker inte att det är dyrt med tanke vad man får för pengarna i form av bl.a. tränings-/kosthållningstips av experter inom områdena. Dessutom finns det detaljerade träningsvideor, löpskolningsteori etc. Förutom "online" delen så har de flera löpargrupper i Stockholm och landet. Går själv en löpteknik kurs just nu och ska följa med en löparresa till Grövelsjön nästa vecka.
http://runacademy.se/#runacademy https://www.facebook.com/runacademy?fref=ts

Jag tycker definitivt att du ska testa Runacademy !!

Återkom gärna om du har frågor.

Mvh/Flavio


Agneta Segerlund
1968 • Tullinge
#6
20 augusti 2014 kl 17:11
Gilla
Jag har varit med sen starten av Runacademy Online å det passar mig bra för även om jag springer mycke själv så får man pepp av andra i gruppen. Sen att det finns videofilmer att kika på om man är osäker på vissa delar är en fördel.
1981 • Vegan Runners
#7
20 augusti 2014 kl 17:52
Gilla
Ni som valt att bli medlemmar, har ni utvärderat Runacademy mot andra betallösningar online? T.ex premiumversionen av träningscommunityt Strava. Vore intressant med en jämförelse!
Andreas Alfredeen
1979 • Stockholm
#8
20 augusti 2014 kl 21:38
Gilla
Jag har också varit med från starten. Kan väl inte säga att jag har några andra lösningar att jämföra med då jag inte testat dem. Vad jag förstått har inte själva syftet i sig med Runnacademy varit att man ska ladda upp sin träning (typ som här på jogg). Utan att man mer sammanställer den - utifrån ett löparperspektiv.

Det jag främst använder mig av är de olika träningsprogrammen, vilka jag tycker är de bästa jag hittat hittills. Då jag själv kan justera dem utefter hur jag förbättras. Andra program tycker jag lätt blir för ”statiska”. Det är framförallt variationen och tipsen på styrkeövningar och olika typer av intervallpass jag tycker kan vara intressanta. Förstås kan jag använda mig av Google & youtube och leta rätt bland detta själv - men tycker det är smidigt att ha allt samlat.

Nu är det i och för sig så att jag har möjligheten att vara med i en av deras träningsgrupper varför jag inte kör själva intervallpassen via det upplägget. Dock hade jag mycket nytta av dem i somras då de hade sommaruppehåll.
1981 • Vegan Runners
#9
20 augusti 2014 kl 22:14
Gilla
En relaterad fråga eftersom jag ser att du bor i Stockholm Andreas: på vilken nivå ligger deltagarna på en vanlig träning med Runacademy? Gör de bästa 33, 35, 37 eller 40 minuter på milen? Vem kan räkna med att få sparring av jämbördiga löpare, och vem kan räkna med att få göra intervallerna mer på egen hand?
Martin Andersson
1978 • Bergshamra
#10
20 augusti 2014 kl 23:11
Gilla
Håkan: Själva poängen med Run Academy är väl att få coachning av Petra som ju är en enormt kompetent löpare och dietist. Jag tränade med Team Nordic Trail ett tag när hon fortfarande var ledare där och hennes pass var bland dom bästa passen jag någonsin kört. Vill man få draghjälp under intervaller så bör man väl uppsöka valfri friidrottsklubb.
1981 • Vegan Runners
#11
21 augusti 2014 kl 01:01
Gilla
Jag tolkar löpargrupperna som riktade till motionärer, med varierat upplägg på passen och meriterade tränare, men inte med nån Petra-garanti? Nu har ju företaget spritt sig till ett flertal orter och jag antar att hon inte flänger runt till alla varje vecka.

Jag har varit lite nyfiken på att delta, det är alltid givande att lyssna på olika tränares tips och erfarenheter. Sen har det i praktiken tyvärr alltid krockat med min vanliga träning. Den enda gång jag deltog var det också väldigt dålig match på min och de andras fart och då kändes det lite bortkastat att köra kvalitetspass ihop. Därav att jag undrade hur situationen är idag.

Personligen skulle jag inte betala för Petras kostrekommendationer men det är sidospår :)
Andreas Alfredeen
1979 • Stockholm
#12
21 augusti 2014 kl 21:38
1 Gilla
Håkan: Det är väldigt stor spridning på deltagarna i gruppen som du säker. Det finns de som springer milen allt från 33 till 50 min, så någon bra sparring partner hittar man alltid. De brukar lägga upp passen så att de som är jämbördeslika springer ihop. Det finns ett flertal andra ledare som hon har med sig som jag tycker är väldigt bra. Lite beroende på vad det är för pass.
Jag förstår vad du säger med att det kan krocka med annan träning/upplägg. Blev lite så för mig i våras då jag tränade inför maran. Hade eg inte velat ha intervallpass på en onsdag (i mitt schema), så fick bli två pass efter varandra, men vad gör man :)
1982 • Mariannelund
#13
27 augusti 2021 kl 20:24
Gilla
Bumpar den här gamla tråden. Har kikat lite på online-träningen och är nyfiken på om någon här har testat.

Har inget intresse i att träna gruppträning för det har jag inte tid med. Brukar springa när det hinns med i logistiken.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.