Löpning Kom igång 26 inlägg 2212 visningar

Latmasken ute i spåret

Latmasken
1989 • Avesta
#1
30 augusti 2011 - 21:07
Gilla
Jag har alltid varit en latmask, godisråtta och lite smårund. Jag har gjort en del försök till att börja träna tidigare men har mest hållt på i perioder. Nu har jag dock bestämt mig. Jag har börjat lite smått med löpning. Det går sådär. Jag springer längs med ett elljusspår. Jag har varit ute 2-3 ggr per vecka i ungefär en månads tid nu. Banan är cirka 5km lång och jag får stanna ett par (rätt många) gånger. Ibland p.g.a. trytande vilja, och ibland för att hämta andan. Första gångerna jag var ute gick det ännu sämre, så förbättring ser jag ju, men inte så mycket. Jag försöker trappa upp träningen till 4-5 ggr i veckan nu och gillar det!

Anledningen till att jag skriver här är främst för att jag vill ha tips på hur jag kan ta träningen till en ny nivå, men jag undrar också, är det verkligen normalt att inte se mer framsteg än såhär? Jag är ju bara 22 och borde orka mer.. Försöker jag inte tillräckligt? Min sambo (som iofs har en superkropp som direkt reagerar positivt på träning) säger att det brukar ta ett par veckor innan man känner att det börjar gå lättare. Visst går det bättre än i början, men lätt? Knappast! Tips?

HIttade precis in här på jogg.se, och jag blev inspirerad och motiverad till tusen när jag läste igenom några inlägg i forumet. Ni är sååå duktiga!
Jag vill också nå så långt, jag SKA nå så långt! :-)
< < < 1 2 > > >
Oldboy
1952 • Danderyd
#21
1 september 2011 kl 21:03
Gilla
Bravo! "Latmasken" - pyttsan! Den bästa träningen är den som blir av så lär dig ta dig ut ibland i dåligt väder (det går att srpinga i regn och snö också om man har en varmdusch som väntar. Endorfinsug är något du nog kommer att få, springer man minst 3ggr/vecka börjar det kännas oroligt i kroppen när man avstått i ett par dar. Men det går tyvärr fort över, efter 4-5 dar kan det kännas helt OK att inte springa så försök att inte hamna där!
Att göra det till en vana är det bästa råd jag kan ge, t ex "aldrig" ha mer än två dar i följd utan löpning. Om det så bara blir en runda runt ett par kvarter i ösregnet.
Att "lyssna på kroppen" och tillåta sig att vila när man är sliten betyder sällan att låta bli att springa helt, bara att ta det lugnare, kortare, två dar i stället för en mellan passen kanske.
Nu tror jag det slutat regna, dags för kvällspasset ;-)
Lotten A
1977 • Åtvidaberg
#22
20 september 2011 kl 09:45
Gilla
Jag måste få tipsa om det träningsprogram som jag kör, för det är verkligen såååå bra. Jag har försökt börja springa flera gånger i mitt liv men alltid lagt av efter några pass. Men med det här programmet har jag hållit på i 7 veckor nu, har klarat av 20 pass!!!
http://iform.se/traning/traningsprogram/lopprogram-spring-5-km
Daniel Larsson
1967 • Stockholm
#23
20 september 2011 kl 10:21
Gilla
Bra jobbat Lotten =)
1996 • Saltsjö-Boo
#24
20 september 2011 kl 11:45
Gilla
Jag varvar löpning 3 ggr/veckan med simning 2 ggr/veckan. Det funkar bra, för jag har två olika simtränare som jobbar på med oss på olika nivåer. Jag känner att jag har ökat kondition en del i sommar, även om jag under en månad inte sprang för jag var bortrest och nu har jag precis kommit igång igen efter sjukdom/träningsförbud/skadad. Får jätte, jättemycket inspiration från er. Titta gärna in min träningsdagbok, och jag kör enligt ett schema.
1979 • Norrköping, centrum
#25
20 september 2011 kl 12:11
Gilla
Hej! du är verkligen imponerande, men ta´t lugnt (alltså inte för höga krav), det ska var jobbigt, men roligt! Kanske variera med cykel? Betydligt roligare än spinning :=)
1976 • Lund
#26
20 september 2011 kl 16:17
Gilla
Skriv en joggdagbok där du antecknar om du stannar och hur länge. Hur det känns, hur du andas och vad musklerna säger före såväl som efter. Över tid kommer du se att mer händer än vad du tror.

Testa sedan att göra något du vanligtvis inte gör, kanske cykla en mil eller spela brännboll. Då kommer du verkligen se vilken skillnad löpningen gör för ditt flås. Jag märkte inte så mycket med löpningen i sig förrän jag insåg att jag enkelt cyklade 3 mil i rask takt utan det minsta flåsande.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.