Löpning Kläder, Skor & Prylar 13 inlägg 957 visningar

Upprop: Fler reviews av löparskor m.m. på sajter som prisjakt.nu

1983 • Bandhagen
#1
8 maj 2024 - 21:12
Gilla
Jag älskar att använda sajter som prisjakt [1] för att hitta bra priser på skor, men även för att upptäcka nya modeller enligt deras väldigt detaljerade filter.

Det brukar även finnas gott om riktigt bra användar-reviews där, när det gäller teknikprylar.

Tyvärr gäller inte samma sak för löparskor. Även de populäraste modellerna har sällan några reviews där.

Det vore oerhört praktiskt om det fanns gott om högkvalitativa reviews samlat på en bra sajt som prisjakt, så därför skulle jag vilja uppmana folk att gärna lägga in en review där.

Naturligtvis är jogg.se den riktiga guldgruvan, men problemet här är att det sällan finns en renodlad sida för en specifik modell och version, utan man får leta bland massor av trådar för att plocka ihop en bild av en viss sko.

Därför vore det toppen om man kunde posta både på t.ex. prisjakt, men även förstås även på jogg.se där det passar.

Tankar?

[1] https://www.prisjakt.nu/
1976 • Löddeköpinge
#2
14 maj 2024 kl 15:01
2 Gilla
Min tanke när det kommer till recensioner av alla möjliga produkter, inklusive löparskor, är att allt det numera har flyttat till YouTube. Jag läser allt mindre recensioner och kollar istället videos för detta. Prisjakt eller Pricerunner använder jag mest för att kolla upp priset, prishistorik samt få en bild över vilka som säljer produkten.

1979 • Oskarshamn
#3
14 maj 2024 kl 15:32
5 Gilla
Jag tycker att det vore toppen om vi kunde recensera här på jogg i stället för att använda yotube, jag använder nästan aldrig youtube till något, tycker att video i de flesta fall är ett otympligt sätt att skaffa information på.
BenKti
Kiruna
#4
14 maj 2024 kl 18:41
1 Gilla
Går inte att lita på någonting längre. Det bästa är att testa och köpa det du gillar.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#5
14 maj 2024 kl 21:04
3 Gilla
Road Trail Run har de bästa testerna tycker jag. Dels är det flera som testar, de har ingående stats, de jämför även mot liknande modeller från andra märken.
1982 • Mariannelund
#6
14 maj 2024 kl 21:21
2 Gilla
Jag tycker vi kan skriva recensioner här.

Kanske skulle starta en tråd.

-Vad använder du för löparskor?

Sen kan man skriva vad man använder och gillar.

När man köper nytt så kan man uppdatera tråden.

1977 • Örebro
#7
15 maj 2024 kl 07:22
Gilla
Man måste alltid införskaffa information från flera källor.

RoadTrailRun är jättebra. De har, längst ned i sin recension, jämförelser med andra skor i samma kategori, vilket är väldigt värdefullt.

Jag kollar gärna YouTube, där finns oftast de mest populära modellerna recenserade. Video ger så mycket mer jämfört med bara bild och text.

Den allra noggrannaste källan jag hittat hittills är RunRepeat.com som verkligen testar allt! Hur beter sig t.ex. mellansulan när det blir kallt? Vilket drop har skon i verkligheten? Hur är hållbarheten? Ja, allt!

En recension här på jogg kan vara intressant. Men man måste liksom "lära känna" den som skriver recensionen. Det finns en risk att den blir subjektiv istället för objektiv. Man måste även säkerställa att det är en oberoende recension. D.v.s. att skon inte skickats ut av t.ex. Asics gratis.
1971 • Nykvarn
#8
15 maj 2024 kl 08:42
3 Gilla
Jag använder inte heller Youtube i någon större utsträckning då jag inte orkar titta på någon person som sitter och pratar om en sko i en kvart, men använder flera andra sidor på nätet, varav några redan nämnda.
Här är de jag oftast använder:
https://www.roadtrailrun.com/ https://runrepeat.com/ https://believeintherun.com/ https://www.doctorsofrunning.com/ https://www.runningshoesguru.com/

Som alltid gäller det att hålla koll på objektiviteten, sidor och poddar som är sponsrade av ett visst märke blir naturligtvis inte lika bra och förmår inte göra obektiva jämförelser med andra modeller från andra märken. Ett sådant exempel är Saucony-sponsrade Spring Snyggt-podden, hur trevlig och bra podden än är så hyllar de såklart okritiskt Saucony och påstår dessutom ofta fel saker om t ex vikt och andra saker, i ena avsnittet säger de att nya Triumph är lättare är förra versionen (felaktigt) i nästa avsnitt säger de att nya Triumph är något tyngre (rätt) utan att korrigera uttalandet i förra avsnittet, detta är bara ett exempel på subjektivitet.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#9
15 maj 2024 kl 09:21
2 Gilla
Den viktigaste aspekten är att de skor man redan har är "Good Enough". Det är väldigt lätt att sitta och tråna efter nästa års modell, vilket ska vara så otroooligt mycket bättre än årets.

Nej, det är knappt någon skillnad, det händer faktiskt att de kan bli sämre än innevarande modell.
#10
15 maj 2024 kl 14:12
Gilla
Svårt med just löparskor. Det som är fantastiskt bra på en person är rena skräpet för en annan person. Men tycker alla skor jag köpt är bra på det underlag de är gjorda efter. Finns det skräpskor över tusenlappen numera?
#11
15 maj 2024 kl 19:11
1 Gilla
Jag kollar bara på recensioner av personer som köpt testskorna för egna pengar, som tex Runningshoesguru, Eddbudd eller Solereview.

Vi ska inte vara naiva. Sajter som Believeintherun och Roadtrailrun bedriver inte konsumentupplysning, utan deras uppgift är att hjälpa Runningwarehouse att kränga grejor.
1979 • Göteborg
#12
17 maj 2024 kl 23:54
3 Gilla
Förslag är att skapa en ny underrubrik i forumet som heter recensioner. Så är varje tråd en skomodell (version), så kan olika personer på forat recensera, samt att man kan länka till externa recensioner. Vad tror ni? 😊
1983 • Bandhagen
#13
18 maj 2024 kl 12:53 Redigerad 18 maj 2024 kl 12:53
Gilla
Tack för all input här! Vore absolut kanske ännu bättre med en forumkategori här på forumet, som Johan föreslår.

Det enda jag tänkte på med prisjämförelsesajterna är att det är lätt att hitta alla specifika modeller, bland många likadana.

Men troligen är det lättare att hålla liv i recensionerna här i forumet, så är helt med på det!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.