Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 1904 visningar

Överansträngd muskel i knävecket

Sara M
Stockholm
#1
15 oktober 2021 - 10:15
Gilla
Hej!
Sprang fjällmaran i Idre i sluten av august. Dagen efter hade jag så ont i vänster knäveck att jag var tvungen att halta fram.

Gick till en naprapat efter ett par veckor som trodde det berodde på en överansträngd muskel (popliteus). Trolig anledning att det hände är att jag halkade på en spång i somras och smackade i vaden i spången vilket resulterade i ett gigantiskt blåmärke. Känner fortfarande av det, så att springa 45 km med en ej helt fungerade vadmuskel kanske inte var så smart.

Då jag inte blivit bättre i knävecket har jag valt att gå vidare till en fysioterapeut och fortsätter med rehab. Men jag märker ju ingen skillnad, har fortfarande lika ont. Spring-abstinensen är enorm, missar ju BÄSTA månaden att springa!

Så nu undrar jag:

1. Är det någon som känner igen sig i denna skada och kan ge några tips?

2. Är det någon som känner till en grym ortoped i Sthlm? Gärna utan krav på remiss från VC.
1963 • Bromma
#2
16 oktober 2021 kl 17:04
1 Gilla
Popliteus är en liten och envis muskel som inte så lätt låter sig övertalas eller ignoreras. Min favoritnaprapat har tyvärr flyttat från stan, men på Access Rehab finns det många bra specialister. Mitt råd är att låta det ta den tid och den behandling det behöver. Genvägar är alltid senvägar när det gäller idrottsskador.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.