Foruminlägg av Daniel

< < < 1 2 > > >
#1
23 oktober 2021 kl 08:38
5 Gilla
Uppe i ganska precis 700 km, började med löpning i maj efter att under många år mer eller mindre helt undvikit all form av konditionsträning. Har sedan dess successivt stegrat volymen månad för månad. Att nå 100 mil känns möjligt men lär kräva lite pannben då de flesta passen snart lär behöva ske på löpband (vilket jag alltid avskytt) inom en snar framtid.
#2
5 november 2021 kl 21:24
1 Gilla
Följer detta med stort intresse då jag själv är i en närmast identisk situation avseende både träningsbakgrund, nuvarande träningsvolym, målsättning inför nästa år och dessutom råkar bo i Umeå jag med :)
#3
6 november 2021 kl 07:17
Gilla
Planen är att att hålla igång löpningen så mycket som möjligt även under vintern, både på löpband och utomhus när vädret är någorlunda okej. Kul idé med något gemensamt pass, springer i stort sett alla pass själv så lite sällskap hade inte varit tokigt ibland!

Rundan broarna runt brukar jag köra med hyfsat jämna mellanrum då jag bor nära Lundabron. Kul också med intervaller på bana, jag hade inte koll på att den var öppen för allmänheten vissa tider. Har du koll på hur man kan hitta dessa tider?
#4
8 november 2021 kl 20:48
Gilla
Se där ja, tack! Lite i senaste laget på veckodagarna för min smak då jag gärna vill va tills sängs före 22 men söndagstiden var ju riktigt bra!
#5
8 december 2021 kl 16:19
Gilla
Kul att höra att det verkar flyta på bra för er båda med träningen!

Själv drog jag på mig någon diffus smärta under och på utsidan av foten i slutet av ett pass med tusingar för snart 3 veckor sedan. För att inte riskera något långvarigt har det därför blivit helvila från löpning sedan dess och jag har istället fått ägna mig åt intervaller på cykel och assaultbike. Det positiva i kråksången att man äntligen kommit igång med styrketräning igen men suget efter löpning börjar bli rejält stort!
#6
8 februari 2022 kl 22:08
3 Gilla
Hej Staffan, Wille från tyngre skrev för ett par månader sedan om en studie från förra året som tittat på detta! Se länktips :)
https://tyngre.se/artikel/behover-du-bade-motion-och-traning/
#7
25 maj 2022 kl 08:17
2 Gilla
Ruggigt snyggt jobbat! Hur upplevde du banan? Du kanske rent av kan bjuda på en liten race report:)

Jag sprang också med planen att försöka nå sub 40. Kändes riktigt bra och kontrollerat fram till kolbäcksbron som tyvärr knäckte mig rätt rejält. Lyckades hålla ihop resterande del hyfsat och kom in på någon sekund över 41. Nåväl, pb med nästan 4 minuter och en förbättring av miltiden med över 10 minuter på ett drygt år får man väl vara nöjd med!
#8
19 september 2022 kl 15:34
Gilla
Bumpar tråden lite för att höra hur det gått sen senast för er, springer ni fortfarande? :)

Själv lyckades jag tyvärr missa chansen att springa Umemilen pga sjukdom tidigare under veckan så får snällt vänta tills nästa säsong med att komma under 40. Sista loppet för egen del blir Umemarans halva om ett par helger!
#9
21 september 2022 kl 09:31
Gilla
Trist med dessa skador och sjukdomar, härligt att du är igång igen i alla fall! Kul med halvmaran, då får vi hoppas på att vi båda får avsluta säsongen med varsitt pb. Banan torde väl vara hyfsat snabb misstänker jag (åtminstone i jämförelse med tavelsjö som jag sprang senast). Har du siktet inställt på någon speciell tid också?
#10
21 september 2022 kl 13:09
Gilla
Jag förstår, håller tummarna att du har dagen då det beger sig och lyckas med målet!

Jag sprang tavelsjö på låga 1.33 i värmen så tänker att kapaciteten finns (fanns?) för sub 1.30 så det är målet. Får se hur det går då träningen tyvärr blivit rätt ryckig senaste veckorna pga sjukdom och tandvärken från helvetet men planerar att gå ut i 4:15 ~ och så får det bära eller brista!
#11
27 september 2022 kl 16:38
Gilla
Tror personligen att du har kapacitet för ett par minuter snabbare än 1:35 om du sprungit 3x6 k kring 4:30 på träning, förutsatt att banan inte är väldigt tuff! Själv var jag inte i närheten av att ha ett sådant bra pass inför min senaste halvmara och kom in på låga 1.33 trots en relativt tuff bana och varmt och soligt väder :)
#12
27 november 2022 kl 17:45
Gilla
God kväll! 2022 börjar så sakteliga gå mot sitt slut, hög tid att börja planera inför nästa säsong med andra ord. Jag söker, som rubriken antyder, tips på (gärna hyfsat snabba) halvmaror i Sverige under kommande vår. Helst under senare delen av april och maj men alla tips mottages varmt. Tack på förhand.
#13
28 november 2022 kl 20:21 Redigerad 29 november 2022 kl 11:23
2 Gilla
Tack för tipsen! Premiärhalvan sprang jag förra året som mitt debutlopp och kan definitivt hålla med om att det var rätt trångt i början och att den bitvis var någorlunda tuff!

Lutar nog åt att det får bli Kungsholmen då det är smidigast att ta sig till Stockholm från Umeå och den ligger bra i tid. Varvet hade såklart också varit roligt att springa men är ute efter något lite snabbare för att försöka klippa en så bra tid möjligt med en högst blygsam kapacitet :)
#14
7 december 2022 kl 17:26
3 Gilla
Missade drygt 2 veckors träning samt årets sista lopp pga sjukdom. Jobbade mig tålmodigt tillbaka till önskad volym helt enligt skolboken. 7 veckor i rad där allt bara flytit på, kanonkänsla på i stort sett varje kvalitetspass senaste månaden. Beger mig ut på sociala äventyr en gång, PANG - covid. Ridå. Bara att börja om från ruta 1 igen då när denna skit släpper.
#15
31 mars 2023 kl 11:54
2 Gilla
Förkyld igen. Denna gång dessutom exakt samtidigt som jag bestämt mig att sluta snusa. Inte världens största glädjespridare just nu.
#16
15 december 2023 kl 13:02
Gilla
Intresserad. Hur är de i storleken i jämförelse med v2?
#17
15 december 2023 kl 19:32
1 Gilla
Tycker personligen Maratonlabbet, BML och Spring snyggt alla är bra av olika anledningar (BML dock klart bäst), även om jag kan hålla med om att de svenska poddarna tenderar att ha mycket av samma intervjuobjekt.

Kan ha överseende med Mannes avbrytande och diverse Skierg-tugg som lämnar mig mycket kall. Däremot stör jag mig ofantligt på det ofta återkommande pseudovetenskapliga förklaringsmodeller som ges utrymme till var och varannan skada (alltid ett bäcken som är snett eller en höft som "öppnas upp"). Blev orolig att BML skulle trampa in det träsket också i det näst senaste avsnittet men det verkar ha fått tag på en vettig människa.
#18
23 januari 2024 kl 14:43
1 Gilla
Svårt givetvis att sätta någon diagnos baserat på kort information på ett forum. Vid specifik, långvarig smärta i skinkan som förvärras i aktivitet ligger det nära till hands att misstänka proximal hamstring tendinopati, dvs en skada/påverkan på en av hamstringssenornas infästning i sittbensknölen.

Dessa har en tendens att vara ganska segdragna historier överlag och det råder heller inte såvitt jag känner till samma konsensus på hur dessa bäst hanteras, i jämförelse med exempelvis en achillestendinopati. Skulle rekommendera ett besök till kunnig sjukgymnast/fysio för vidare undersökning. Länkar även lite två bra resurser om man vill fördjupa sig lite mer på egen hand och även ta del av andras erfarenheter. Lycka till!
https://proximalhamstringtendinopathy.org/
https://x.com/highhamstring?t=TULvUq8riNdxLQ0dR4NWng&s=09
#19
4 februari 2024 kl 17:33 Redigerad 4 februari 2024 kl 17:34
Gilla
God afton. Nu under denna fruktansvärda vinter kör jag nästan all träning inne på bandet och det går allt som oftast fint även om man såklart saknar att vara utomhus. Något jag dock inte förmår mig att göra på bandet är lugna långpass. Därför bryter jag ofta upp det med intervaller i någon slags tröskelintesitet någonstans mitt i. Exempelvis 7-10 km lugnt, 5×6 min tröskel med ett par minuters jogg/flytvila för att sedan köra lugnt igen som avslutning. Brukar landa mellan 20-24 km.

Någon annan som har liknande upplägg eller bara tankar kring detta i största allmänhet? Gillar dessa pass men det kanske kan riskera att slita lite mer än vad man tänker att det ska göra?
#20
6 februari 2024 kl 16:19
Gilla
Distanspass upp mot 60-65 min tycker jag funkar helt ok. Men det är något med den där känslan av att veta att man ska stå och lunka i 90+ minuter som jag än så länge inte lyckats bemästra. Har provat film/tv/pod men inget biter.

Får nog ställa in mig på fortsatta tröskelinslag tills april eller så!
< < < 1 2 > > >